Hoornist

Marcel Bergboer begon als hoornist bij de PTT-fanfare te Hengelo, alwaar hij les kreeg van Walter Fennis en Dieter Leucht. Vervolgens kreeg hij op het Twents Conservatorium in Enschede les van Miroslav Ricanek en sloot zijn studie Hoorn DM en UM in 1991 af aan de Hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens te Zwolle bij Oldrich Milek.

Als hoornist speelde Marcel in het Regionaal Jeugdorkest (nu Jeugdorkest Nederland) olv. Ru Sevenhuisen en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest olv. Jan Cober. Als invaller speelde hij bij het Noord Nederlands Orkest (5e Mahler!), het orkest van het Oosten, de Johan Willem Friso kapel, de Luchtmachtkapel, de Marinierskapel, en talloze amateurorkesten in het hele land. Sinds 1991 is Marcel 1e hoornist van de Douane Harmonie Nederland. Hij maakte met verschillende orkesten concertreizen naar Wenen, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije, Amerika en Curacao.

Verder aktiviteiten als hoornist zijn solospelen, ensemblewerk (in het blaaskwintet van de Douane Harmonie Nederland, Twents Hoorncollectief) en rayonhoofd van het Nederlandse Hoornisten Genootschap.